top of page

Jag heter Fia och får jag välja så går jag gärna omkring i en alldeles tyst skog eller längs ett hav som ryter och för oväsen. Men framför allt går jag dit pennan pekar. Ibland blir det en barnbok. Ibland blir det ett restaurangkoncept. Eller en logotyp. En lagom rolig copy. Eller för all del ett memory med hela alfabetets djurrumpor att para ihop med dess framdel.

KAN MAN KÖPA DINA BÖCKER NÅGONSTANS?

 

Det kan man! Lättast är att titta i närmsta bokhandel eller att googla. De flesta nätbokhandlare har de aktuella titlarna, kolla t.ex. in länkarna här nedanför. Och skulle man vara lagd åt det hållet att man jättejättegärna vill att jag skriver mitt namn eller så i en bok, så är det bara att skicka ett mejl till hej@fiaelia.com.

Adlibris

Akademibokhandeln

Bokus

VILKEN ÄR DIN SENASTE BOK?

ABC-huset. En ABC-bok för alla kluriga och finurliga bokstavstokiga från en tre-fyra jordsnurr och uppåt. Den gavs ut av Ordalaget hösten 2020. Nyfiken? Läs mer här!

HUR MÅNGA BÖCKER HAR DU GJORT?

Tio. Sju på svenska, en på engelska och två på koreanska!

VAD HETER DU I EFTERNAMN EGENTLIGEN?

Både Eliasson och Lannemyr. Eller? För om vi ska vara sådär folkbokföringspetiga, så heter jag faktiskt bara Lannemyr i efternamn. När jag gifte mig fick man nämligen bara ha ett efternamn och då blev Eliasson, som jag hetat från födseln tills dess, ett mellannamn. Men eftersom jag redan gett ut ett gäng böcker helt ogift, så har jag fortsatt att bara skriva Eliasson på böckerna. För enkelhetens eller krånglighetens skull. Eller som en helt o-påhittad pseudonym, kan man säga. 

VAD HAR DU FÖR DIALEKT?

Klingande västgötska! Men eftersom vi bor i Skåne så börjar barnen i huset, som alltså i praktiken bör kallas för skåningar, i varierande grad att anamma den skånska som de får sig till livs utanför det här hushållet, vilket ibland gör det svårt att låta bli att hänga med i diftongerna. Ett och annat "jaaauuu" kan alltså smyga sig in efter drygt tjugo (!) år i Sveriges mer södra delar.

VAD HAR DU FÖR UTBILDNING?

Jag har läst arkitektprogrammet vid Lunds tekniska högskola och förutom det har jag hunnit med diverse fristående kurser inom t.ex. grafisk form, scenografi och konsthistoria. Det är kul att lära sig saker!

HUR KOMMER DET SIG ATT DU GÖR BARNBÖCKER?

Jag skrev och illustrerade mängder av "böcker" när jag var barn, sådär som en del barn gör, men sedan blev jag vuxen. Och som vuxen försökte jag väldigt mycket att skaffa mig ett riktigt och sådär vuxet jobb, men så fick jag istället ett eget barn och gick hemma och skrotade om dagarna. Och ritade. Och rimmade lite. Det uppskattade det där lilla barnet jag fått. Och då tyckte någon vuxen med ett riktigt jobb att det vore en bra idé att man band in det jag hade ritat och rimmat och sålde till andra barn än mitt eget. Och på den vägen bar det av när jag upptäckte att en barndomsdröm också kan vara en del av ett vuxenliv. 

VAD GÖR DU MER ÄN BARNBÖCKER?

Jag jobbar också som illustratör, grafisk formgivare och som arkitekt, framförallt i konceptsammanhang. I de rollerna har jag varit med och skapat ett gäng olika restauranger, vunnit en arkitekttävling, arbetat med branding och rebranding av företag samt gjort logotyper, grafisk kommunikation och diverse trycksaker. 

ÄR ENSAM STARK?

Inte jätte va? I många projekt arbetar jag därför i team. Vill du ha med mig i ditt team eller vill du att jag kommer med mitt? Mitt nätverk består t.ex. av arkitekter, inredare och copywriters!

KAN MAN ANLITA DIG?

Absolut, anlita på! Förfrågningar skickas till hej@fiaelia.com och mottages med glatt humör.

bottom of page